Krachtstroom aansluiten in Helmond of omstreken

Sommige apparaten hebben meer vermogen nodig dan andere apparaten. In huis heeft de meeste apparatuur genoeg aan de standaard 230 volt. Dit voltage is genoeg voor uw lampen, wasmachine, stofzuiger en andere apparatuur. Als u toch apparatuur aanschaft die een hoger voltage nodig heeft, dan heeft u misschien krachtstroom nodig.

Het verschil tussen krachtenstroom en de stroom voor uw huishoudelijke apparaten is niet het type stroom, maar de wijze van aanleveren. “Gewone stroom” wordt aangeleverd door een 1 fase aansluiting en krachtenstroom door een 3 fase aansluiting. Bij een 1 fase aansluiting wordt de elektriciteit aangeleverd door twee draden, één nul draad en één draad met spanning. Bij een 3 fase aansluiting zijn er vier draden, één nul draad en drie spanningsdraden. Door een 3 fase aansluiting kan dus veel meer vermogen worden geleverd. Ook bij sommige fornuizen is meer dan de normale hoeveelheid vermogen nodig.

Perilex stekker aansluiten

Tegenwoordig is het mogelijk te koken op een inductie kookplaat of een keramische kookplaat. Bent u van plan één van deze typen kooktoestellen of meerdere ovens te laten installeren? Omdat deze apparatuur meer vermogen nodig heeft, heeft u hier een meerfase aansluiting voor nodig. Dit kan door middel van een Perilex stekker. Perilex is een merknaam van een 3 fase stekkersysteem. Het is raadzaam een Perilex stekker door een ervaren elektricien te laten installeren, omdat het om een aansluiting met veel spanning gaat. Wilt u een inductiekookplaat aansluiten? FB Services helpt u graag!

Hulp bij krachtstroom aanleggen

Omdat krachtstroom aanleggen veel kennis en kunde vereist, is het verstandig om dit aan een professionele elektricien over te laten. Wilt u een afspraak maken of meer weten over onze werkwijze? Neem contact op via 0492 - 21 31 05 of via het contactformulier. In Helmond en omstreken staan de elektriciens van FB Services voor u klaar.