Groepenkast uitbreiden in Helmond

Als u de elektronische apparatuur in uw huis gaat vervangen of extra apparatuur gaat aanschaffen, dan is het verstandig om goed na te denken over de elektriciteit die daarvoor nodig is. De grootste vraag is of uw groepenkast uitgebreid moet worden. Wij beantwoorden die vraag graag voor u.

In de groepenkast wordt de elektriciteit, die van een energiebedrijf in uw meterkast terecht komt, verdeeld over de apparaten in uw huis. De elektriciteit wordt verdeeld in groepen, om te voorkomen dat alle apparaten bij een storing zonder elektriciteit komen te zitten. De groep zonder storing zal dus gewoon elektriciteit blijven ontvangen. Een extra groep aanleggen kan dus handig zijn als er meer apparatuur in uw huis bijkomt.

Hulp bij groepenkast samenstellen

Een groepenkast samenstellen is één van de taken van een elektricien. Er moet zeer zorgvuldig worden nagedacht over de infrastructuur van de elektriciteitsbedrading. Hoe moet de elektriciteit verdeeld worden en waar moeten stopcontacten komen? Als u nieuwe apparatuur aanschaft, dan kan het voorkomen dat uw groepenkast uitgebreid moet worden of zelfs helemaal vervangen moet worden. Bij een grote verbouwing of bij het moderniseren van een woning is de vervanging van de oude groepenkast gebruikelijk. Een oude groepenkast voldoet niet altijd aan de veiligheidseisen voor een moderne  groepenkast. Zo moeten er bijvoorbeeld minimaal twee aardlekschakelaars aanwezig zijn. Wilt u een aardlekschakelaar aansluiten of wilt u meer weten over de vereisten voor een veilige en moderne groepenkast? De monteurs van FB Services staan u graag te woord.